TWEEDE EDITIE ROTTERDAM INTERNATIONAL ART FAIR

Sint Laurenskerk is decor voor Internationale kunstbeurs op 9 & 10 september 2016

Een spektakel van moderne en hedendaagse kunst in een prachtige omgeving. Op vrijdag 9 en zaterdag 10 september is de Laurenskerk het décor voor de internationale kunstbeurs Rotterdam International Art Fair. Na een succesvolle editie in 2014, strijkt de kunstbeurs voor de tweede keer neer in de Maasstad. RIAF is dé plek om hedendaagse kunstwerken rechtstreeks van de exposant te kopen. Werken variëren van foto's, illustraties, schilderijen en beeldhouwkunst tot aan gepersonaliseerde werken. De beurs richt zich op een breed kunstpubliek van verzamelaars, handelaren, agenten, kopers en bewonderaars. Met meer dan 150 exposanten uit 30 landen is het een unieke kans om kunst te kopen en te investeren in hedendaagse werken.

Global Art Agency
De organisatie achter de Rotterdam International Art Fair is Global Art Agency, een internationaal bedrijf dat sinds 2010 bijzondere kunstbeurzen organiseert in steden als Barcelona, Tokyo, Wenen en Oxford. Het uitgangspunt van deze beurzen is dat er direct contact is tussen de kunstenaar en de potentiële koper. In veel gevallen betekent dit dat de werken commissie-vrij kunnen worden aangeschaft, een redelijk unicum in de kunstwereld!

"Ons concept is om kunst te verbinden met kunst," leggen Joëlle Dinnage en Natal Vallvé directeuren van Global Art Agency uit. "Er is geen betere manier om de hedendaagse kunst uit de hele wereld te laten zien op een bijzonder locatie met een mooie historie."

Internationaal talent
Op de Rotterdam International Art Fair komt elke kunstliefhebber aan zijn trekken. Naast het beste werk van verschillende internationaal gevestigde kunstenaars zoals Liangang Sun (New York), Mimi Revencu (Roemenië), Govind Sirsat (India), Frank Van Imschoot (België), Michelle Follett (Verenigde Staten) en Miabo Enyadike (Zuid-Afrika), is er ook veel werk van aanstormend talent te bewonderen en verschillende Nederlandse kunstenaars, zoals; Caroline van der Weide, Reginald Koé, Ike Smitskamp en Lei Olischlager. In totaal zijn er 150 exposanten uit 30 landen vertegenwoordigd. Exposanten kunnen zich overigens nog inschrijven om deel te nemen aan de beurs. Eind Juni wordt het hele programma bekend gemaakt.

Programma
Naast de beurs zelf heeft de Rotterdam International Art Fair een programma samengesteld voor de bezoekers. Op vrijdag 9 september is de VIP voorbezichtiging tijdens een exclusief avondprogramma waarbij bezoekers de kunstenaars kunnen ontmoeten. Zaterdag 10 september is de beurs gratis toegankelijk en wordt er live geschilderd. Ook vinden er een Art Show en Global Art Awards Ceremony plaats. Waarbij de favoriete kunstenaars van de Rotterdam International Art Fair door een vakjury worden beloond.

Overige informatie over Rotterdam International Art Fair
Datum : 9 en 10 september 2016

9 september VIP voorbezichtiging
18.00 uur - 21.00 uur. Tickets € 10 EUR

10 september
11.00 uur - 18.00 uur. Entree Gratis
Website : http://www.artfairrotterdam.com/
Facebook : https://www.facebook.com/GlobalArtAgency

 Caroline van der Weide

Caroline van der Weide

 Frank van Imschoot

Frank van Imschoot